Hevosista

Hevoset ovat sorkkaeläimiä — nisäkäs, joilla on sorkat. Niillä on myös pitkät hännät, lyhyet harjat, lihaksikkaat vartalot, pitkä, paksu kaula ja pitkänomainen kaula. Kesyttämisen ansiosta niitä löytyy koko maailmassa.  Hevoset ovat olleet olemassa yli 50 miljoonaa vuotta, amerikan luonnonhistorian museon mukaan. Scientific American mukaan ensimmäiset hevoset ovat peräisin Pohjois-Amerikasta, leviten sitten Aasiaan ja Eurooppaan. Jäljellä olevat hevoset Pohjois-Amerikassa kuolivat sukupuuttoon, mutta ilmestyivät uudestaan eurooppalaisten mukana.

Uskotaan, että hevoset kesytettiin ensin Aasiassa 3000-4000 B.C Oklahoman valtion yliopiston mukaan. Hevosia käytettiin silloin enimmäkseen niiden maidon ja lihan vuoksi. Lopulta hevoset liittyivät härkiin kulkuvälineenä. Ihmiset ovat ratsastaneet hevosilla yli 4500 vuotta, aikojen alussa ilman satulaa. Mutta ilman satulaa ratsastaminen ei ole helppoa. Mutta jos haluat olla mielenkiintoisempi, tässä ohjeet kuinka hylätä satula kuraamatta kasvojasi. Ihmiset ovat ratsastaneet hevosilla yli 4500 vuotta, alussa ilman satulaa. Mutta satulatta ratsastaminen ei ole helppoa. Mutta jos haluat olla mielenkiintoisempi, tässä ohjeet kuinka hylätä satula kuraamatta kasvojasi. Ajattele lausahdusta “ilman satulaa” ja hymyilet luultavasti muistikuvalle lapsuudesta. Kaikki me ratsastimme niin silloin, koska se oli hauskaa. Mutta tiesitkö, että ilman satulaa ratsastaminen aikuisena korjaa tasapainoasi? Kliinikko Stacy Westfall tietää sen. Hän ratsasti melkein yksinomaan satulatta lapsena, vaihtaen sen jälkeen satulaan, tavoitteena kilpailla ohjasajossa. Joten tässä on ohjeet, miten tehdä se oikein muutamalla vaiheella.

Hevosista
Hevosista

1) Satuloi

Sinun täytyy käyttää sitä, jotta voit myös luopua siitä myöhemmin. Satulan hylkääminen heti on varma tie tuhoon—on parempi vieroittaa itsesi siitä hitaasti. Joten, hylkää kainalosauvat yksi kerrallaan. Aloita ottamalla jalkasi pois jalustimilta. Myöhemmin, lakkaa turvautumasta satulannuppiin, sitten satulan takakaareen. Harjoituksen kanssa, tasapainosi kehittyy varmasti.

2) Tunne hevosesi

Tutustu hevosesti oikkuihin. On tärkeää tietää kuinka se käyttäytyy, koska nousemalla sen selkään ilman satulaa voi hämmentää sitä. Varmista myös hevosen säkä, joka on harjanne lapaluiden välissä. Hevonen, jolla on matala tai kapea säkä, voi aiheuttaa liukumista selässä, kun taas korkea säkä voi olla epämukavaa alapäällesi.

3) Nouse selkään

Koska jalustimet eivät enää auta sinua ylös, saatat joutua pyytämään apua kaverilta päästäksesi hevosen selkään. Jos olet yksin, tikkaat tai jalusta ovat käteviä. Toinen menetelmä on seisoa hevosesi rungon vieressä—ja nostaa vartalosi sen selkään. Heilauta yksi jalka ympäri niin kuin kiipeäisit aidan yli.

4) Vieraile kiropraktikon luona

Istu hitusen normaalia ylempänä, lepuuttaen jalkojasi olkapäiden ja rungon välissä. Istu suorassa ja teeskentele silti olevasi jalustimissa, kantapäät varpaiden alapuolella.

5) Anna virran viedä

Aloita helpolla kävelyllä. Voit tuntea hevosesi lihaksien väreilyn jalkojesi alla. Joka askeleella tasapainosi keskipiste muuttuu. Pysy rentoutuneena ja teeskentele takapuolesi olevan silti täynnä jousia. Älä nojaa taaksepäin tai kumarru eteenpäin. Tämä voi aiheuttaa jalkojesi— ja tasapainosi keskipisteen muuttumisen.

6) Auta itseäsi

On helppoa puristaa jalkasi lujasti yhteen jos menetät tasapainosi. Mutta hevosesi voi luulla tämän olevan merkki nopeuttaa vauhtia, jonka seurauksena putoaminen sen selästä on väistämätöntä. Jos näin tapahtuu, voit tarrata harjaan hellästi. Kun olet hallinnut kävelyn, nopeuta tahtia vähitellen. Olet nyt lujin missä tahansa poniajelussa!