Jos suunnittelet kulkevasi hevosella samaa tietä tai reittiä kuin autoilijat, sinun täytyy pukeutua silminnähtävästi, valmistella hevosesi ja noudattaa tiettyjä tärkeitä turvallisuusvarotoimia.

Haluamme kertoa sinulle tilastoista liittyen onnettomuuksiin hevosten kanssa moottoriteillä, korostaen tarvetta myös pysyä turvassa. Mutta tilastoissa onnettomuuksista hevosten kanssa moottoriteillä on valitettavasti puutetta. Mikään keskeisistä raportoinneista ei raportoi ajoneuvojen onnettomuuksista hevosten suhteen. Silti, jos juttelet minkä tahansa hevosihmisen ryhmän kanssa, tulet kuulemaan paljon tarinoita onnettomuuksista tai läheltä piti -tilanteista.

Täydellisessä maailmassa, täydellinen hevos-omaisuutemme reunustaisi kansallista metsää tai suurten polkujen järjestelmää. Meidän ei täytyisi ikinä asettaa kaviota asfalttiin. Valitettavasti, todellisessa maailmassa moni meistä joutuu ylittämään tai ratsastamaan tiellä päästäksemme pois tontilta, joko ratsastaaksemme ystävän luokse tai päästäksemme polulle. Ja jopa lyhyt matka hiljaisella tiellä voi aiheuttaa merkittävän riskin ja vaaratilanteen. Elinikäinen ja kokenut ratsastaja Dwayne Russell sai tämän selville ensi kädessä. Hän on kilpailuratsastaja, joka kasvoi ja ratsasti karjatilan teillä. Mutta vuosien kokemus ja hyvin koulutettu hevonen eivät torjuneet iskua kuorma-autosta tiellä Kaliforniassa. Kuorma-auto matkusti 50 mailia tunnissa ja kuski puhui puhelimessa. Hän ajautui liian lähelle Dwaynia ja hänen hevostaan. Kuorma-auton peili osui Dwaynia jalkaan, viskaten hänen jalkansa hevosensa kaulan yli. Onneksi, kuorma-auton peili vain rutistui ja jalustin pysyi ehjänä ja ei repeytynyt, jonka takia hevonen olisi voinut kaatua tai loukkaantua.

Dwayne tai hevonen eivät loukkaantuneet vakavasti, mutta hän oppi muutaman opetuksen sinä päivänä. “Minulla oli ylläni normaalit vaatteet- tumma t-paita ja farkut -ja ratsastin ruunikolla. Ymmärsin, että näkyvyyden lisääminen olisi ehkä hankkinut meille ylimääräistä tilaa tiellä”  (Tämä pelottava kokemus johti siihen, että Dwayne kehitti Saddlelights- yrityksen, joka valmistaa tuotteita auttamaan hevosia ja ratsastajia pysymään näkyvillä kuskeille ja turvassa teillä.) Useimmat kuskeista eivät tiedä miten nopeasti onnettomuus voi sattua hevosen kanssa, tai miten nopeasti hevosesta voi menettää hallinnan. Siitä johtuen kuskien valistaminen on tärkeää, kuten kerromme myöhemmin. Mutta ratsastajien täytyy ymmärtää, että jotkut kuskit, vaikka he olisivat koulutettuja, tulevat käyttäytymään vastuuttomasti. Mitä sinä luulet kuskin, joka törmäsi Dwayneen tekevän? Pysähtyikö hän katsomaan jos Dwayne tai hänen hevosensa oli vahingoittunut? Ei todellakaan. Hän vain jatkoi ajamista tietä pitkin rytistyneine peileineen. Jokainen, joka ratsastaa tiellä säännöllisesti voi kertoa tarinoita varomattomista tai tylyistä kuskeista ja vaikka se ei ole normaalia jokaiselle ajelulle, jokaisen täytyy ymmärtää sen olevan oikea mahdollisuus.

Ole nähty, ole turvassa

  • Käytä kirkkaan värisiä tai heijastavia vaatteita sekä kypärää.
  • Tarkkaile tietä ennen ajoa.
  • Valitse tiet, joilla on paljon väljää tilaa jonne voit paeta.
  • Harjoittele kotona, mukaan lukien hevosesi pelästyksen kouluttaminen.
  • Käytä käsimerkkejä viestittäen kuskeille kun tarvis.

Lisää hevosfaktoja

On olemassa enemmän kuin 400 eri rotua. Hevoset voivat olla jopa There are more than 400 different breeds of horses. Horses can be as big as 69 tuumaa (175 senttimetriä) sorkasta lapaan ja ne voivat painaa jopa 2,200 paunaa (998 kilogrammaa) Pieniä hevosia on myös olemassa. Pienimmät rodut voivat olla niin pieniä kuin 30 tuumaa (76 senttimetriä) sorkasta lapaan ja painaa vain 120 paunaa (54 kilogrammaa), National Geographicin mukaan.

Hevosia löytyy melkein joka maasta ja jokaisesta maanosasta paitsi Antarktikselta. Esimerkiksi, Oklahoman valtion yliopiston mukaan abessinialaisia löytyy Etiopiasta, budjonnyinhevosia Venäjältä, delibozin hevoset löydät Georgiasta ja Armeniasta, Egyptin hevoset ovat Egyptistä ja Coloradon rangerbred Coloradon tasangoilta.

National Geographicin mukaan hevoset ovat hyvin sosiaalisia eläimiä. Ne elävät ryhmissä, joita nimetään laumoiksi. Luonnossa, hevoset elävät laumoissa, joissa on kolmesta kahteenkymmeneen eläintä ja jota johtaa kypsä uros, jota kutsutaan oriksi. Loput laumasta ovat tammoja ja niiden pentuja.